Кирил Петков отправи критики към ДАНС, но отговорът не закъсня. Думите на съпредседателя

...
Кирил Петков отправи критики към ДАНС, но отговорът не закъсня. Думите на съпредседателя
Коментари Харесай

ДАНС отговори на Кирил Петков: Безотговорно е политици ни дават оценка, без да имат информация

Кирил Петков насочи рецензии към ДАНС, само че отговорът не закъсня. 

Думите на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, че пропуск на ДАНС е закъснялото изгонването на архимандрит Васиан (Змеев) и другите двама чиновници на съветската черква провокираха острата реакция на държавната организация.

Петков коментира още, че непознати служби, а не българските, са разкрили, че предстоятелят на Руската черква в София е разузнавач и че нашите служби за сигурност работят по традиция след нечие друго изобретение. Бившият министър председател добави, че лошо България да излиза като средище на съветски шпиони, което значи единствено едно - българските служби не са задоволително самодейни по тази тематика.

" Безотговорно и рисково е когато политици и псевдоексперти разясняват и дават оценки на детайли от активността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и за придобиване на краткотрайни дивиденти, разпространявайки освен това и класифицирана информация, която е предпазена със закон. Подобни изявления са във щета на сигурността на българските жители и на страната, уронват престижа и доверието в българското контраразузнаване и затрудняват взаимоотношението с задграничните сътрудници ", реагираха от ДАНС, без да посочват виновника за гневната й реакция, написа

От държавната организация допълват, че службите за сигурност са имунната система на една страна и воденето им към съсипия с думи и дейности е пагубно за държавността и за жителите.

Ето цялостния текст на известието на ДАНС:

Във връзка с изказвания, направени през днешния ден, 23 септември, в ефирен ефир, в които се съдържат некомпетентни, погрешни и подвеждащи мнения във връзка с работата на Държавна организация " Национална сигурност ", заявяваме следното:

Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) е профилиран орган към Министерския съвет на Република България за осъществяване на политиката за отбрана на националната сигурност, чиито цели се задават от висшите органи на държавната власт (съгласно чл.5, ал.1 от Закона за ръководство и действие на системата за отбрана на националната сигурност). Спазвайки прецизно законите на Република България и предоставените й от държавните управляващи отговорности, в компетенциите на ДАНС е да извърши точна преценка и разбор за метода на тяхното осъществяване.

За осъществяване на законово избраните си отговорности чиновниците на ДАНС употребяват специфични способи и средства, умения и качества, добити в процеса на работа и надграждани всекидневно в профилирани образования и в споделените действия с партньорски служби. Изграждането на ефикасен чиновник лишава години. Ежедневното натоварване и отговорността на всеки чиновник са големи. Ресурсите на Агенцията са ориентирани към осъществяване на голям брой законово регламентирани задължения.

Безотговорно и рисково е когато политици и псевдоексперти разясняват и дават оценки на детайли от активността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и за придобиване на краткотрайни дивиденти, разпространявайки освен това и класифицирана информация, която е предпазена със закон. Подобни изявления са във щета на сигурността на българските жители и на страната, уронват престижа и доверието в българското контраразузнаване и затрудняват взаимоотношението с задграничните сътрудници.

Службите за сигурност са имунната система на една страна и воденето им към съсипия с думи и дейности е пагубно за държавността и за жителите. Нека вместо това се стремим към създаване на просвета на сигурност, към непоклатимост и разцвет на България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР